JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Új lendületet, az új esztendőre

A mai napon a 16-ik nap kezdődik Indiában, Punéban tanulok az Iyengar Jóga intézetben.

A karácsony utáni hét nagyon szellős volt, kevesen jöttek gyakorolni, a külföldiek vagy haza vagy a tenger partra vonultak el, így egész jó volt így kis családias létszámmal gyakorolni.

Sajnos nem sokáig tudtuk élvezni a teret, megérkezett 2018 és újra tömve van a terem.

Új lendület, repülős órák, szabadság érzés, valóban készen állunk a repülésre.

Az év 2 első női órája olyan lendülettel kezdődött, hogy ha így folytatjuk egész évben, a csillagos eget is el tudjuk érni és valóban repülőkké fogunk változni.

Álló pózok és kutya pózból ugrás az álló pózokba, széles magas ugrások, melyek elemelnek a talajtól és a földhöz ragadás helyett, mintha az égig emelnének.

Iyengar mester unokája Abhyjata tanít (csak finoman jegyzem meg, hogy néhány hónapja született a második gyereke és máris tanít vagyis 6 hét után visszatért ), teljesen más területekre helyezi a hangsúlyt.

Mindig mesél Iyengar mesterről, ahogyan tanította és instruálta őt. A gyakorlásotok fejlődés szempontjából stagnál, ha a fejetekben vagytok mindig.

Ahogy elkezded a gyakorlást, új lappal indulj el.ne ragadj bele a szokásos instrukciókba. ne gondolkodj csak egy síkban az Iyengar jógáról. Minden ászana 1000 féle variációban hajtható végre.

A mai óra fókusza: a szabadság. Nagyobb mozgékonyság az ízületekben. Könnyűség, lágyság, amit az ugrások és dinamikus gyakorlás által nyertünk és be is építettünk a gyakorlásunkba.

Így a kézenállás is annyira könnyűvé, egyszerűvé tudott válni, vitt a lendület és erőlködés mentesen magától történt meg.

Fejenállás, válltámasz ma sem maradt el és teljes levezetés képen, egy jó kis csavaró előrehajlás volt a soron.

Óra végén kimaradt a hulla póz, mindenki mosollyal az arcán távozott a sarokig, ahol a friss kókusz levet árulják, szépen sorban állva vártuk, hogy végre pótolni tudjuk az elveszett kalóriákat és ízlelgetni a kókusz finomságát, beleszagolni az illatába és azt mondani: ez maga a mennyország.

Tökéletes indítása volt a napnak, a teljes sorozata következő blog bejegyzésben lesz elérhető.