JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Mellrák, endometriózis, mióma

A mai nap témája nagyon érdekes, további női problémák és lehetséges megoldásaira kapunk eszközöket 🙂

A női test jóval törékenyebb a férfi testnél, csontozatban, belső szervileg, mentálisan és érzelmileg is.

Ismét előtérbe kerülnek a menstruációs és hormonális problémák. Mostanság a 20-30 éves korosztály is küzd e fajta gondokkal.

A feszültség, félelem, stressz hatására a has és a belső szervek görcsbe rándulnak, ezáltal a hasi terület mellett a fejben is túlfűtött állapot jön létre, felhalmozódik a tűz energia. Sok jó módszer van, mint megoldás, az Iyengar jógában speciális eszköz és jóga sorozat összeállítás segít. Föld elem létrehozása a lábakban, az álló, megtámasztott pózok által: pld praserita padauttanasana téglán a lábak, téglán a kezek és fej alátámasztva.

A lábak után a karokban is föld elemet viszünk, földelés, gyökerezés.

A gyakorlás által a fej és a has is el tud lazulni, lecsendesedni, görcs mentessé válni, a tűz elem hűtése is megtörténik.

Mellrák esetén is aktivizálni, földelni kell a kezeket, létrehozni a föld elemet, a lábak munkájával a csontozatot alátámasztani, olyan pozicióba helyezni, amely a sejtekig is hatni tud.

A fizikai testen kívül az érzelmi és mentális test is biztonságot kap, fellélegzik.

Ahogy a fej a szív felé közelít, a szív szerető energiája kerül előtérbe. Sok esetben a mellrák hátterében mély szomorúság, depresszió húzódik. A csalódások, be nem teljesült álmok, gyermek áldás utáni vágy, az anyaság megélésének hiánya: tudnak, komoly betegségeket okozni. Egy véget ért, mindent elsöprő szerelem, feldolgozhatatlan szerelmi csalódás, traumák, veszteségek, nagy elengedések, mind nyomot hagynak bennünk.

A test a lélek szenvedését mutatja meg, a fájdalmak lenyomatait.

Endometriózis esetére is vannak nagyon gyorsan ható pózok, fizikai szinten belső szervi inaktivitásról van szó, ugyanakkor kérdéses a saját női létezésünk megélése, hogyan élem meg azt, hogy nő vagyok ?? erre a kérdésre most nyithatnék egy könyvnyi fejezetet, inkább te tedd fel magadnak a kérdést? szereted magad nőként ?

Boldog vagy, hogy nő lehetsz ?

Sokszor felteszed magadnak a kérdést, hogy hogyan legyek nő, ha valójában fiúnak vártak a szüleid ?

Ma is rengeteg variációban győzött a félhold póz, eddig még nem látott verziókban is, meglepetésemre therraband gumiszalaggal félholdaztunk, így fitneszes előéletem ismeretei, teljesen más szemszögből gyarapodtak.

Továbbra is félhold tartásra fel és építsd be a jógát a mindennapjaidba.

Ha belső szervi, női bajokkal, klimax-al, hőhullámokkal küzdesz, a savászana is módosítva gyakorolandó, matrac széles terpeszben a lábak, karok oldalsó közép tartásban, tenyerek az ÉG felé 🙂

NAMASTE