JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Időjárásjelentés Baliról, szokásokról, ájurvédáról 2011.12.08.

Hőmérséklet 31 fok, az óceán sajnos lehűlt 29-ről 26 fokra, a páratartalom 70%-os.

Egy picit a balinéz szilveszterről, vagyis az év végéről, és az új év kezdetéhez kapcsolódó szokásokról:
Bali szigeteken a vallási arány 90 százalékban hindu.
Az év utolsó napján óriási démonokat készítenek, a színes, giccses, feldíszített démonok, szinte versenyeznek, hogy mewlyik a legnagyobb, majd a rossz szellemeket elűzve elégetik a démonokat.

Az év első napján pedig kijárási tilalom van, mindenki meditál egész nap, mert, ahogy kezded az évet, ahogyan töltöd az első napod, annnak fényében fog telni az egész év is. Ezen a napon repülő sem szállhat le, ajtók bezárva, és mindenki otthon mozdulatlanul meditál, és a családjával van.
Esküvő után pedig a menyasszony nem mehet ki a lakásból 3 napig, hogy semmilyen rossz szellem és rossz energia ne férkőzzön a közelébe, ami majd árthatna az ifjú párnak.

Nagyon érdekes, ugyanakkor nagyon közel áll hozzám ez a felfogás. A múlt év végét is hasonlóképpen zártam, és így kezdtem a mostani évet, az egész napos meditációval, pedig nem is vagyok hindu.
Ugyan démonokat nem készítettem, de idén lehet, hogy kipróbálom, ha elégetem őket, akkor valóban megszabadulok-e minden ártó, negatív szellemtől??

Ma egy ájurvédás kezelésen vettem részt, sirodhara, ami annyit jelent, hogy masszázs után meleg olajat csurgatnak nagyon lassan és vékonyan a homlok (harmadik szem) területére.
Szintén az idegrendszer nyugtatása a cél. Ennél jobban már tényleg nem tudnak lenyugtatni, de ismét nagyon jól esett, ezúttal felfrissülten, és pihenten távozok, van még erőm, így rohanás, mert vár az óceán, és elringat újra…