JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Henna party. Ilyen lagzit sem értek még Egyiptomban – menyasszony nélkül zajlik :) 2012.05.27.

Május 28 henna party a férjem családjánál.

Egyiptomi szokások szerint, esküvő előtt 1-2 nappal a leendő házasokat hennával festik be (egymás nevét és különböző motívumokat, szimbólumokat rajzolnak, majd a napon megszárítkóznak. 🙂
A mi esetünkben picit másként történt, mivel teljesen kiszámíthatatlan volt, hogy mikorra lesznek készen a papírok, és mikor tudunk összeházasodni, így abban maradtunk a szülőkkel, hogy majd, amikor lezajlott minden, akkor tartják meg nélkülem a henna partit.
És miért nélkülem??

Amikor elmesélték, hogyan zajlik, akkor megbeszéltem a férjemmel, hogy ne haragudjon, de én nem szeretnék részt venni rajta ebben a formában. Nagy nehezen elfogadták, és valamilyen szinten megértették, hogy nekem valóban nem lenne buli, ha ott lennék.
Az utcán zajlik minden, feldíszítik az utcának azt a részét, ahol mulatnak. Felöltöztetik a székeket, nagyon csini fodros rucikba, asztalok gyönyörűen megterítve.
A várt vendégek száma 500 fő. Alkohol fogyasztás 0. Helyette becsúszik némi fű, hasissal fűszerezve.. 🙂
Férfiak és nők teljesen elszeparálva egymástól.
Diszkó fény, világító színes gömbök, lámpák, és hát a szokásos üvöltő Habibi zene, ezúttal DJ által vezérelve.
A hastáncos lányoknak színpadot emelnek, és 3 csajszi ropja, rázza reggelig a sejhaját, a pasik meg olvadoznak a látványtól, tapsolnak, és férfiak a férfiakkal, nők a nőkkel táncolnak.
Magyarán, ha elmegyek, egy teljes napig nem látom a férjem, mert el vagyunk szeparálva, teljesen vad idegen nőkkel báj recseghetnék és táncolhatnék együtt úgy, hogy közben minden egyes szem rám lenne szögezve……… -hallottatok már a szemmel verésről, gondolom.

Lehet, hogy ez lett volna életem legnagyobb, legcsodásabb partija, lehet, hogy meg fogom bánni, mégis a távol maradást választottam.
Nem beszélve arról, hogy általában a legtöbb tragédia így kezdődött.
Európai nő (keresztény) elment a férje családjához egy nagyon távoli, felfedezhetetlen, kietlen vidékre, ahol esküvő után bezárták, megverték, úgy bántak vele, mint egy kutyával, majd hosszú idő után jöttek őt megmenteni a követségről. -Hát ezért fő az óvatosság, nem is beszélve arról, hogy manapság hány és hány ilyen eset megtörténik Egyiptom területén.

Ugyanakkor nagyon sok pozitív példa és jól működő házasság is van.
Nem kell mindig festeni az ördögöt a falra.
Lényeg, hogy jó érzés itthon lenni újra. Webkamerán keresztül láttam a feldíszített utcát, a színpadon pedig az én helyemen a lap top és az esküvői képek voltak kivetítve. 🙂
Jelen vagyok, igaz, csak virtuálisan. 🙂
Remélem, majd jó kis fotók és videók készülnek, és majd meg tudom nézni legalább videóról a saját esküvői második bulimat. 🙂

A harmadik nagy lagzit pedig majd a szüleimnél Erdélyben tartjuk meg, időpont még nincs, attól függ, hogy a kedves férjem mikor kap vízumot és költözhet Magyarországra.
Remélem, minél előbb… 🙂
Tehát Budapest helyett a helyszín Csíkszentmihály lett, mindenki, aki Budapesten él és hivatalos lesz, összekötheti egy jó kis kirándulással. 🙂