JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Ember tervez, isten végez 2016.03.02.

Nagyon, nagyon nehéz az alkalmazkodás a sok irányból megváltozott környezethez, az időeltolódáshoz, a hőmérséklet emelkedéshez, magyarán minden más, és azt hiszem lőttek a bioritmusomnak. 🙂

Tegnap megvolt az első jóga óra este, utána gondoltam, hogy most aztán behozom a sok elmaradt alvást, és 9 kor megyek aludni minden nap. Így is történt, addig a pontig, hogy fekszem az ágyon. -Bele gondolok, hogy otthon még csak fél 5 van…
Olyan zaj jön be az utcáról, hogy nem is nagyon tudom, hogy valójában egy házban, az ágyban, vagy az utcán fekszem-e, mert hasonló.
Dudaszó, zene, hangos bogár, madár… minden hang irritál.
Képtelen vagyok aludni. Fölkelek, olvasok, jógázom, fejen állok… semmmi. Sikerült reggel 4-kor álomba szenderülni, ami annyit jelent, hogy az óra csörgést egyáltalán nem hallottam, és teljesen lemaradtam a reggeli gyakorlásokról.

11 órás fölriadás, aztán irány az ájurvéda klinika a megbeszéltek szerint.
Bár már tegnapra is meg volt beszélve, a doki nénim nem ért rá, így ma kezdődött a hogyan hozzuk harmóniába, amit 3 és fél év alatt elrontottam a táplálkozással, túl sok aktivitással és kevés pihenéssel.
Leírom a füzetembe a címet, és egy riksa állomásra megyek, ahol sorban állnak a riksák.
Mutatom a címet, és 5, 6 férfi kiabálva próbálja kitalálni, hogy akkor most vajon hova is kell menni.
Beszállok, haladunk, aztán megállunk tovább érdeklődni, a sofőr szerint megérkeztünk, berohan, és jön vissza, hogy zárva. -Akkor már tudtam, hogy nem jó helyre vitt, hiszen engem fél 2-re várnak….
Leállítok egy úriembert, aki beszélt angolul, és ő elmagyarázza a riksás embernek, hogy ez nem az a hely, menjen vissza…
Ohhhhh… mivel nem magyarul és angolul vannak a kiírások, átérzem, és tapasztalom a férjem problémáit, az idegen országban élni nem könnyű címmel.
Laza 20 perc késéssel megérkezem, és elkezdődik a vizsgálat. A vata dósám, ájurvéda szerint az egyik elem (levegő), az egekben van. Minden tünet erre utal, ezt kell csökkenteni, punk tum.
Bő olajos masszázst kapok, majd a több liternyi olajban tocsogva befekszem a gőzölőbe (swedana), ami egy olyan pad ahol fekszik az ember, rád csuknak egy fedelet, a fej kint marad és tolják a gőzt az egész testre.

Aztán jön az olajos beöntés, a végén meg a koncentrációs teszt, amikor is olajat csurgatnak a homlokomra.
Most már a hajam is úszik az olajban, kapok egy fül dugót és riksázhatok haza, egy igazi kihívás ilyen zajban és forgalomban megőrizni a relaxált állapotot.
Végre így 3 kor ebédhez is jutok, bár alig vagyok éhes.
Meleg van, és magas a páratartalom, szuper bőrtápláló és szívmelengető.
Este irány gyakorolni, egy haladó órán veszek részt, ahol álló pózokat gyakorlunk.

A jógások kedvéért a sorozatot is leírom:
Uttanasana, adho mukha svanasana, urdhva mukha svanasana.
Surja namaskara, tadasana, uttanasana.
Tadasana, Trikonasana, Tadasana, Uttanasana,
Virabhadrasana 2, Uthita parshvakonasana,
Virabhadrasana 1, Parshvottanasana,
Parivritta trikonasana, Parivritta Parshvakonasana
Adho mukha virasana, addho mukha svastikasana
Sirsasana, Sethu bandha sarvangasana, Supta baddhakonasana, Savasana.
Mivel most már 11 óra van, nyugovóra térek, és a nyugodt alvás reményében elköszönök tőletek.