JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Egy kis adrenalin – Hogyan gyakorolhatom a jógát Kairóban 2012.05.09.

Annak ellenére, hogy egy teljes listám van arról, hogy milyen papírokat kell beszerezni egy külföldinek (és már mindent elintéztem otthon), tegnap bementünk a külföldiek házassági irodájába, ahol újabb infók jöttek:
Korházba kell menni orvosi vizsgálatra…:), a bevándorlási hivatal majd pecsétel az útlevelembe, hogy itt vagyok, és házasodok (ha addig nem kapok idegösszeomlást…….. :)) A hajadoni igazolást pedig az itteni külügyminisztériumba is el kell vinni, mert egy újabb pecsét szükséges.

Kezdünk a külügyben, ahol a pasi közli, nem jó az a papaír (otthon 3 hét alatt készült el, és rengeteg volt az utánajárás). Magyaráznom kell neki kézzel-lábbal, hogy, na de uram, ez az eredeti magyar, a második oldalon az arabra fordított verzió, stb… Nos, az igazság az, hogy fölemelem a hangom, mert nem tűröm, ha valaki csak azért, mert a másiknak keresztbe akar tenni, visszaél a hatalmával. A pasi nagyon meglepődik, végig néz rajtam, és azt mondja: „Ez igen.” Elmosolyodik, és közli velem magyarul, hogy gyorsan, gyorsan, és viszontlátásra.
A lényeg a színházi jeleneteken van, mert itt nem működnek a dolgok, de ha kivered a balhét, az talán néha segít.

Következő állomás a kormányzati korház, ahol elegánsan küldenek el, mert 11-ig voltak, amúgy meg egy hét alatt készül el az orvosi igazolás a házassághoz. -Nos, itt már kezdek elbizonytalanodni, de ami segít ebben a pillanatban, az a szakaszos belégzés, és az elnyújtott, hosszú kilégzés.
Szerencsére eszembe jutnak a pranayama gyakorlatok…

Már valószínűleg az arcom is kezdett átváltozni, észrevette a párom, hogy kezd szakadni a cérna.
Ő halál nyugiban, énekelve kezelte a kialakult helyzetet: mosolyogj, nyisd ki a szíved, ha így teszel, minden rendben lesz, mert Isten segít nekünk -mondja.
Megoldom, nem kell aggódnod… 🙂 Telefon hegyek, és máris előkerül valaki, aki segít, elvisz minket egy másik helyre, ahol vár egy fickó a kapuban, és bekísér minket.
Vérvétel, vizelet-vizsgálat, vércukorszint mérés (bárcsak érteném, hogy minek), elfogadom, nem ellenkezek.

És ha eddig nem lett volna elég, jöhet az ujjlenyomat, keresztkérdésekkel a menstruációmon át a betegségeimről, lemérik a súlyunkat, magasságunkat, majd 12 orvos aláírása szükséges, akik egyenként kérdezik meg, hogy ugye muszlim vagyok, és ha még nem, akkor ugye holnap már az leszek.
Mosolyogva bólogatok, közben az összes ott tartózkodó csecsemő nézeget, mosolyog, és jön az ölembe.
A legnehezebb pillanatok és kihívások közepette is áramlik a szeretet energia, pontosan ezt tapasztaltam, amint rám kattantak a csecsemők, és ahogyan néztek rám, mosolyogtak…………. Szenzációs volt.
Hosszas korházban tartózkodás után elkészül a papírunk, és ugrálunk az örömtől, hogy na, egy nehézséggel kevesebb.

Harmadik célpont, bevándorlási hivatal: pecsét az útlevelembe, hogy most Kairóban tartózkodom 10 napig.
Igen ám, csak éppen a Tahrír téren van ez a hely, ahol a katonák több irányból lezárták az utcákat. Engedélyt kell kérnünk, hogy nekünk fontos, hadd menjünk, bármi is van, ma nekünk oda kell mennünk. Híradót nem néztünk, inkább nem is akartam megtudni, hogy mi is történhetett ott.
Nos, végre megérkezünk, és mondják, hogy zárva, egy percet késtünk, így lemaradtunk…

Itt már elfáradtam és leültem a földre, mondtam a páromnak, hogy 20 perc szünetet kérek. Hagyjon magamra, különben nem ígérem, hogy továbbra is jó fej és türelmes leszek…
A legzajosabb helyen neki kezdek a pratjahara gyakorlásának, ami az érzékszervek visszavonása.
Magamban csendben zöngetem az Om-ot, minden megszűnik körülöttem, nem hallom már a zajokat, nem kapcsolódom a mai nap történeteihez, hanem egy jóval magasabb dimenzióba érkezem, ahol valójában nem számít, hogy most házasodok vagy sem, a szerelem nem papír függő, sőt a lényeg a feltétel nélküli elfogadáson és szereteten van.

Lassan visszatérek, és újra a teljességben fürdőzve folytatom a napot… 🙂
Nehezen tudom megértetni a párommal, hogy mi volt ez az egész, és hogyan lehetséges 20 perc alatt ennyire frissen és vidáman visszatérve máshogy látni a világot. 🙂 Pedig nem is álltam fejen a téren, csak egy kis meditáció Om mantrával fűszerezve a mentális tisztítás érdekében. 🙂

Lassan haza érünk, jól esik pihegni, pihenni, és végre újra egymásba is elmerülni. 🙂