JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Az első köszöntő mondatok mesterünkhöz, Guruji B.K.S IYENGARHOZ

  1. június 2. délután 4 óra van.

Az Intézetben a titkárnak leadtuk a papírokat, átadtuk a levelet, amit neki küldtek Budapestről.

Szeretnénk pár mondatot, és egy kis ajándékot átadni Gurujinak. Menjetek most le a könyvtárba, de ne mondj túl sok mindent – mondja a titkár.

Te jó ég, levert a víz, és pulzusom az egekben, még a sejtjeim is remegnek…

Lemegyek a lépcsőn, és kérek tőle (Guruji) 1 percet. Intek Móninak, Lacinak, Marcsinak, hogy jöjjenek. Mindannyian fejet hajtunk előtte.

We arrived from Hungary. We brought in our heart the deep love, respect, enthusiasm toward our Guru and Iyengar yoga – from Hungarian practisioners. – Magyarországról érkeztünk. Szívünkben hoztuk a mély szeretetet, tiszteletet és lelkesedést a magyar jóga gyakorlók részéről gurunk, és az Iyengar yoga iránt.

Ennyit bírtam mondani, miközben mindenem remegett, és a sírógörcs kerülgetett.

Meghatódott, csillogtak a szemei, mosolygott: God bless you. Isten áldjon.

Csupa szeretet, béke és öröm áradt belőle, nyugalom vette körül. Egy kis csípős paprikát hoztunk neki, amit még a reptéren vásároltunk magyaros mintás vágódeszkával és kis fakanállal.

Megígérte, hogy majd csinálhatunk egy közös fotót vele.

Ennyi volt a mai napra, de mindannyiunkra mély hatást gyakorolt ez a pár perc is.

Utána elmentünk ebédelni a kedvenc helyünkre, és átszámolva 160 forintért ebédeltünk nagyon finom csípős indiai menüt (a nevét már elfelejtettem).

Délután 18:30-kor kezdődött a pranajama, egy gond volt, hogy nem sokkal előtte ebédeltünk.

Ülésben kezdtünk viloma pranajamát gyakorolni, Lackóval már ott majdnem ledőltünk a henger párnáról, olyan álmosak voltunk. Majd jött a háton fekvésben hengeren a légzőgyakorlat. Ha bárki elaludna, majd ébresztjük egymást, mert elég égő itt horkolni a pranajama órán.

Ahogy lefeküdtünk, szerintem azonnal elaludtam, mert az egész kiesett, nem hallottam a tanár szavait. – Ehhez a szakadó eső hangja is hozzájárult, jól lehet esőben aludni, és hallgatni az eső hangját.

Arra ébredek, hogy mindenki oldalon fekszik, Lackó alszik, mint a bunda. Lökdösöm a karját, hogy ébredjen………….. negyedjére, amikor erősebben ébresztgettem, ő is fölriadt. Előfordul néha, hogy az ember lánya és fia elájul, és mély álomba szenderül a légzőgyakorlatok alatt.

Jól szórakoztunk hazáig a szakadó esőben, mintha dézsából öntenék, annyira nagyon esik.

Most már szerencsésen, bőrig ázva itthon vagyunk, és már este fél 9-re jár az óra.