JÓGA ÉS ÉLMÉNY NYARALÁSOK VILÁGSZERTE! Ázsiában, Amerikában, Görögországban, Olaszországban, Erdélyben, Részletek >

Ájurvéda és jóga terápia

Rita Keller tanárunk a jóga mellett hosszú évek óta tanulmányozza az ájurvédát is.

Ájurvéda életmód tanácsadó, mára már több mint 5000 anamnézist készített el, így természetes, hogy a női jóga workshopokon, tanfolyamokon is megjelenik, mint holisztikus gyógyászat, szemlélet az ősi ájurvéda is.

Így minden hölgy egy személyes beszélgetésen vesz részt, ahol megkapja az egyéni étrendjét, életvezetési tanácsokat, személyre szabott jóga sorozatát, amit naponta fog gyakorolni, az elkövetkezendő hónapokban. Testtípusának megfelelő test olajat és teát is kap.

Terítékre kerül a tejtermék fogyasztás, ami napi 50 ml mennyiségben elfogadott, de nem mindenkinek, a ghí a szent zsír (holly fat ), ami felmelegítve és este lefekvés előtt az orron át beszippantva segít az idegrendszer lenyugtatásában,torokra, mellkasra, köldökre kenve szintén nyugtató és hűtő hatása van.

Fűszerek közül kiemelt szerepet kap a kurkuma, mint legjobb emésztés serkentő, így el is fogyasztunk egy bögre kurkuma teát, ami jól föl is melegített.

A csapatban elég vegyesek a páciensek, vagyis vannak a tanárok, akik tanulnak, aszisztálnak, a tanítványok pedig mindannyian bizonyos problémákkal érkeztek.

Mert ugyebár a menopause, klimax témában is más fajta gyakorlás van előírva egy daganatos betegnek, más az ízületi gyulladásos hölgynek. Mindannyian más alkattal, testtípussal rendelkezünk. Így ahányan vannak, annyi féle sorozatot kapnak.

Ez jelenti a profizmust, a maximális odafigyelést, a gondoskodást.

Van aki csak pihenő pózokat kap és a feladat az ellazulás, van aki ezerrel tolja a csavarásokat és hátrahajlásokat, mert neki aktivizálni kell a testét, a szerveket fölemelni, itt már nagyon belső munkáról van szó.

A jóga pózok mellé pedig a depresszióval küzdők házi feladata:naponta 2x tükörrel szemben mosolyogni 🙂

Te is megpróbálhatod és add tovább mindenkinek, hiszen a mosoly, a vidámság erőt ad, megváltoztatja a hangulatodat, feldobja a napodat és mosolyogj másokra is, ha már a tükörnél jól begyakoroltad, hiszen a mosoly egy kincs, amit adni tudsz másoknak :).

Holnap ismét jelentkezem, jó éjszakát 🙂